Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 23:48
UPD:23:48
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές να μην καταφέρνουν τελικά να ανατρέψουν το ενδοσυνεδριακό αρνητικό κλίμα. Μερική στήριξη στην αγορά παρείχε η νέα δέσμευση της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve) ότι θα συνεχίσει να διατηρεί τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλα για όσο διάστημα χρειαστεί η οικονομία. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,10% στις 18.029,85 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,15% στις 4.906,36 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,03% στις 2.099,68 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Boston Scientific ενισχύθηκε κατά 12,4%, καθώς συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 600 εκατ. δολαρίων στην Johnson & Johnson ώστε να διευθετηθούν οι νομικές διαφορές που προέκυψαν από την απόκτηση της Guidant, πριν από περίπου μία δεκαετία.

Στον αντίποδα, η Fossil Group υποχώρησε κατά 15,7%, καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 απογοήτευσαν τους αναλυτές. Επίσης, η διοίκηση ανέφερε ότι τα κέρδη το 2015 δεν θα ξεπεράσουν τα 6,05 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν τα 7,52 δολάρια.

Επίσης, πτώση 2% καταγράφηκε στην κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο, φθάνοντας συνολικά στο μέγεθος των 1,07 εκατ. και επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve τον Ιανουάριο, η πλειονότητα των αξιωματούχων της νομισματικής επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων για μεγάλο χρονικό διάστημα, προειδοποιώντας ότι μια πρόωρη αύξηση θα πλήξει την ανάκαμψη.

Κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκαν οι επιφυλάξεις για την αύξηση του δολαρίου, τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την κατάσταση στην Ουκρανία, τρεις παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και της πορείας της παγκόσμιας ζήτησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα