Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ στην Ασία

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2004 07:48

ΥΠΟΧΩΡΕΙ το δολάριο έναντι του ευρώ στην Ασία, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, John Snow, ότι η Federal Reserve μπορεί να περιμένει πριν αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Χθες ο Snow είπε ότι η τιθάσευση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ θα επιτρέψει στη Fed να περιμένει με υπομονή πριν από την αύξηση των επιτοκίων από τα χαμηλότερα επίπεδα 45ετίας και στο 1%, στο ήμισυ των αντίστοιχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και στο 1/4 των επιτοκίων στη Βρετανία.

«Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να προχωρήσουν μπροστά αυξάνοντας τα βασικά επιτόκια δανεισμού», είπε ο Xinyi Lu, στρατηγικός αναλυτής στην UFJ Bank Ltd., την τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα της Ιαπωνίας, στο Τόκυο.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,2447 έναντι του ευρώ στη 1:45' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 1,2405 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Στις 2 Μαρτίου το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα και στο 1,2469 έναντι του ευρώ.

Το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να υποχωρήσει μέσα σε τρεις μήνες στο 1,3 έναντι του ευρώ, επεσήμανε ο Lu. Εναντι του γιέν διαπραγματεύθηκε στα 111,15 από 111,18 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα