Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2004 10:09

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ άνοιξαν πριν από λίγο οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έπειτα από τη χθεσινή υποχώρηση της Wall Street. Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν χθες στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 20 μηνών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.535,4 μονάδες μειωμένος κατά 0,4%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.760,5 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,6% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.122,4 μονάδες με απώλειες 0,59%.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας λόγω της σημαντικής χθεσινής υποχώρησης του δείκτη Nasdaq.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από τον επιχειρηματικό χώρο, η γερμανική εταιρεία χημικών Degussa ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς για το τέταρτο τρίμηνο του 2003.

Στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) η Volkswagen θα δημοσιοποιήσει τα ετήσια αποτελέσμάτα της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η υπ΄ αριθμόν ένα αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης αναμένεται να ανακοινώσει παράλληλα πρόγραμμα για δραστικό περιορισμό του κόστους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αργότερα η ανακοίνωση στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία κατά το μήνα Ιανουάριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, η παραγωγή των γερμανικών βιομηχανιών υποχώρησε κατά 0,1% έναντι του Δεκεμβρίου, όταν είχε παρουσιάσει ανάλογη μείωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα