Volkswagen AG : Περαιτέρω μείωση του κόστους κατά δύο δισ. ευρώ

Με την κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας ή του 3,5% του προσωπικού της
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2004 12:25
UPD:12:34

ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ μείωση του κόστους λειτουργίας κατά δύο δισ. ευρώ (2,5 δισ. δολ.) την ερχόμενη διετία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 5.000 των θέσεων εργασίας, προχωρά η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, Volkswagen AG, αποτέλεσμα της στατικής ζήτησης και της ισχυροποίησης του ευρώ. Οι προβλέψεις για τα λειτουργικά της κέρδη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι πολύ φιλόδοξες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να μειώσει τις δαπάνες της, καθώς ο επικεφαλής της, Bernd Pischetsrieder, προβλέπει ελαφρά αύξηση των πωλήσεων εκτός της Κίνας.

Τα καθαρά κέρδη της Volkswagen πέρυσι, μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 57%, φθάνοντας στο 1,12 δισ. ευρώ, ενώ το αρνητικό κεφάλαιο κίνησης από το τμήμα των αυτοκινήτων διπλασιάστηκε.

Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να εμφανίσει υψηλότερα λειτουργικά κέρδη από τα 2,5 δισ. ευρώ που εμφάνισε πέρυσι, μετά τη μείωση του κόστους. Τα πιο γνωστά αυτοκίνητα της εταιρείας, όπως το Golf δεν πέτυχαν τις προσδοκίες της εταιρείας από πλευράς πωλήσεων, παρά τα κίνητρα που δόθηκαν για την αγορά τους. Με τα νέα σχέδια μείωσης του κόστους λειτουργίας, η εταιρεία εκτιμά ότι θα μειώσει τις δαπάνες της έως το 2005 κατά τέσσερα δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της το πρώτο δίμηνο του 2004 μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 6%, φθάνοντας στα 689.000 οχήματα. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 3,5%, περίπου 5.000 εργαζομένους, προσφέροντας κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης στη Γερμανία και αντικαθιστώντας μόλις το 20% των ανθρώπων που θα φύγουν από την εταιρεία.

Οι μετοχές της Volkswagen υποχωρούσαν κατά 1,62 ευρώ, ποσοστό 4,1%, φθάνοντας στα 37,79 ευρώ η μία και ήταν κατά 3,5% χαμηλότερα σήμερα στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, φθάνονας στα 38,02 ευρώ η μία στις 10:36' π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα