Credit Agricole : 94% μείωση των καθαρών κερδών το δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2004 09:24

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό 94% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Γαλλίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Credit Agricole SA, εξ αιτίας του κόστους 19,9 δισ. δολ., αποτέλεσμα της εξαγοράς της Credit Lyonnais SA, πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 24 εκατ. ευρώ (29,6 εκατ. δολ.) από 383 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο, μετά την καταβολή 513 εκατ. ευρώ από την απορρόφηση της Credit Lyonnais, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας. Τα λειτουργικά κέρδη της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 49%, περισσότερο από ό,τι εκτιμούσαν οι οικονομικοί αναλυτές οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στο 1,14 δισ. ευρώ.

«Τα έσοδα δείχνουν την ικανότητα του ομίλου να εμφανίσει εξαιρετική εικόνα, καθώς ολοκληρώνεται η απορρόφηση μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, για τη μεγαλύτερη συγχώνευση που έγινε ποτέ στη Γαλλία», ανέφερε ο επικεφαλής της Credit Agricole, Jean Laurent, σε γραπτή του δήλωση.

Οι μετοχές της κέρδισαν ποσοστό 5,9% από την αρχή του 2004, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει σήμερα τα 29,5 δισ. ευρώ. Την ίδια χρονική περίοδο ο δείκτης των 81 τραπεζών Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index κέρδισε ποσοστό 4,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα