Μοσκοβισί: Μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 15:04
UPD:16:27
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Βρυξέλλες,

Οι συζητήσεις θα είναι πολύπλοκες, ωστόσο τις προσεγγίζω με τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία, δήλωσε για τη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup, ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

«Πρέπει να φτάσουμε σε συμφωνία, οταν έχουμε τη δυνατότητα και τη βούληση μπορούμε να πετύχουμε (συμφωνία)», συνέχισε ο Γάλλος επίτροπος.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, η Ελλάδα εχει ένα πρόγραμμα βοήθειας, σ’ αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε, το πρόγραμμα υπάρχει, είπε, προσθέοντας ότι έχω ένα μόνο σενάριο και μια επιθυμία: να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα οδηγεί σε μια νέα φαση την Ελλάδα και την ΕΕ. Οποιδήποτε άλλο σενάριο είναι εικασίες, κατέληξε.

Πάντως, οι μεγάλες διαφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων παρέμεναν λιγη ώρα πριν από την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Εurogroup, που ειναι προγραμματισμένη για τις 16:00 ωρα Ελλάδας.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Ενδεικτικό των διαφωνιών που υπάρχουν είναι και το γεγονός ότι η διμερής συνάντηση του προέδρου του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουράκη, είχε διάρκεια μολις 20 λεπτών.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα