Ανοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ στο Λονδίνο

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2004 10:46
UPD:18:59

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα έναντι του ευρώ, από τη στιγμή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χαμηλότερη αύξηση της απασχόλησης στη χώρα από ό,τι αναμένετο σημείωσε το δολάριο, καθώς εικάζεται ότι οι οικονομικές εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα θα δείξουν μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, την υψηλότερη φέτος σε σύνολο 20 ετών.

Κυβερνητική έκθεση αναμένεται να δείξει σήμερα ότι το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ ενδέχεται να συρρικνωθεί τον Ιανουάριο, καθώς η υποτίμηση του δολαρίου πέρυσι, αύξησε τη ζήτηση για τα προϊόντα της χώρας εκτός συνόρων. Χαμηλότερο έλλειμμα θα αποτελέσει θετικό στοιχείο για την οικονομική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο της έτους. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας θα είναι τουλάχιστον 4% κάθε τρίμηνο το τρέχον έτος, κάτι το οποίο έχει να συμβεί από το 1983.

Το δολάριο των ΗΠΑ ισχυροποιήθηκε στο 1,2268 έναντι του ευρώ στις 7:45' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, από 1.2326 δολ. που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη. Αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα μέσα στην εβδομάδα, φθάνοντας το 1,2264 δολ. έναντι του ευρώ. Εναντι του ιαπωνικού νομίσματος το δολάριο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στα 111,31 γιέν, από 111,32 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα