Σαπέν: Ορθή μεν η στάση της Γερμανίας, αλλά να σεβαστούμε την αλλαγή κυβέρνησης

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 11:48
UPD:11:51
Reuters/PHILIPPE WOJAZER

«Οι Γερμανοί είναι σωστοί από κάποια άποψη», δήλωσε ο Σαπέν προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα, όχι η σημερινή κυβέρνηση, η χώρα, έχει υπογράψει σειρά συμφωνιών». «Αλλά οι Ελληνες λένε, και σωστά, τους υποστηρίζω, "έχουμε μόλις αλλάξει κυβέρνηση, κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να κάνουμε τα πάντα όπως πριν"», συνέχισε.

Ορθή «από κάποια άποψη» χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν την άκαμπτη στάση της Γερμανίας για το ελληνικό ζήτημα, αλλά πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη οφείλει να σεβασθεί την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα.

«Οι Γερμανοί είναι σωστοί από κάποια άποψη», δήλωσε ο Σαπέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, όχι η σημερινή κυβέρνηση, η χώρα, έχει υπογράψει σειρά συμφωνιών». «Αλλά οι Ελληνες λένε, και σωστά, τους υποστηρίζω, "έχουμε μόλις αλλάξει κυβέρνηση, κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να κάνουμε τα πάντα όπως πριν"», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ, αυτό που πρέπει να γίνει είναι «να βρούμε έναν τρόπο να λειτουργήσουμε από κοινού».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας μίλησε λίγες ώρες πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και οι ομόλογοί του της Ευρωζώνης, καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, θα συζητήσουν για το πώς θα συνεχιστεί η στήριξη, δεδομένου ότι το υπάρχον πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα