Alstom SA : Χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2004 13:07

Το ενδεχόμενο να εμφανίσει χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη, καθώς η ρευστότητά της βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ανακοίνωσε η γαλλική βιομηχανία Alstom SA. Η μετοχή της υποχωρούσε κατά 18%.

Το επιπλέον κόστος για τη δημιουργία μονάδας ενεργείας στις ΗΠΑ, ενδέχεται να περιορίσει τα λειτουργικά της κέρδη κατά την οικονομική της χρήση που λήγει τον Μάρτιο, κάτω από 2% έως 2,5% των πωλήσεών της που είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο ότι θα εμφανίσει, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Alstom έχαναν 40 σεντς, φθάνοντας στο 1,8 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στο 1,89 ευρώ η μία στις 9:08 π.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα.

Η εταιρεία κατασκευής σταθμών ενεργείας, τραίνων και πλοίων, ανακοίνωσε ότι φέτος εκτιμά το κόστος αναδιάρθρωσής της να ανέλθει σε 650 εκατ. ευρώ (798 εκατ. δολ.). Η προηγούμενη πρόβλεψη ανέφερε ότι οι εν λόγω δαπάνες δεν θα υπερέβαιναν τα 500 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Alstom ανακοίνωσε ότι επέτυχε συμφωνία για την κατασκευή σιδηροδρόμου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ύψους 330 εκατ. ευρώ και άλλη ύψους 675 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα