Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας στο Eurogroup

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 23:49
European Consilium/Tashana BATISTA

Όλο και λιγότερο πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup, καθώς τόσο από την πλευρά της Ε.Ε. όσο και από την πλευρά της κυβέρνησης εκφράζονται επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. 

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει διαφορετικές ιδέες από τους υπόλοιπους εταίρους και υποστήριξε ότι οι ελπίδες για συμφωνία δεν είναι μεγάλες. 

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ καταβάλλει μια ύστατη προσπάθεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», είπε με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Κομισιόν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα.

Πάντως και η κυβέρνηση αναμένει δύσκολη διαπραγμάτευση, καθώς έχει επισημάνει ότι δεν είναι σίγουρο πως θα υπάρξει οπωσδήποτε απόφαση, αν και -όπως ανέφεραν στέλεχη της- κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα.

Κυβερνητικές πηγές επαναλαμβάνουν ότι η ελληνική πλευρά από την πρώτη στιγμή αποδεικνύει σθεναρά τη βούλησή της για εξεύρεση αμοιβαία επωφελούς λύσης με σεβασμό στους εταίρους της, στον ελληνικό λαό και την ετυμηγορία του. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα