Τα καθήκοντά του ανέλαβε ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2004 16:38

«Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης των καθηκόντων που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνω την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας». Αυτό τόνισε ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα δεξιώσεων του ΥΕΝ.

Στόχοι του ο νέου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας θα είναι ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής Ναυτιλίας και η προσέλκυση πλοίων στην ελληνική σημαία, η μετεξέλιξη του Πειραιά σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, η προστασία του περιβάλλοντος, η Ολυμπιακή ασφάλεια καθώς και η ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Ναυτιλιακής Πολιτικής με τη συνεργασία του απερχόμενου υπουργού και όλων όσων διετέλεσαν υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο απερχόμενος υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης καλωσόρισε τον νέο υπουργό Μανόλη Κεφαλογιάννη, «έναν πολιτικό της νέας γενιάς της πατρίδας μας» όπως είπε.

Ο απερχόμενος υπουργός δώρισε στον κ. Κεφαλογιάννη το βιβλίο «Εθνική Ναυτιλία 2004-2008» και του ευχήθηκε να πετύχει, προσφέροντας ταυτόχρονα τη συνεργασία του. «Στην πολιτική είναι πιο γενναίο να συνεργάζεσαι παρά να συγκρούεσαι», σημείωσε ο κ. Πασχαλίδης.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής παρόντες ήταν ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχος, ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, ο μητροπολίτης Πειραιά κ. Καλλίνικος , βουλευτές, εκπρόσωποι του ναυτιλιακού κόσμου, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, η ηγεσία του ΟΛΠ κ.α..



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα