Space Hellas: Υλοποίηση έργου για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 15:09
UPD:15:15
Space Hellas

Το έργο έχει στόχο την αυτοματοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών δακτυλοσκοπικής εξακρίβωσης ταυτότητας – ταυτοποίησης ατόμου και την εξερεύνηση και δακτυλοσκοπική έρευνα εγκληματιών.

Το έργο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Ταυτοποίησης & Αναγνώρισης Πολιτών (e-ΤΑΠ)» ανέλαβε και υλοποιεί η Space Hellas, κατόπιν διαγωνισμού που διενήργησε η Κοινωνία της Πληροφορίας για λογαριασμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Το συμβατικό τίμημα του έργου ανέρχεται σε 6.848.506 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, ενώ ο χρόνος υλοποίησής του ορίζεται σε 19 μήνες.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου Συστήματος Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Ταυτοποίησης και Αναγνώρισης (e-ΤΑΠ), πανελλαδικής εμβέλειας, που θα εγκατασταθεί σε όλα τα σημεία εισόδου/εξόδου-διαβατηριακού ελέγχου της χώρας, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, στις Περιφερειακές Εγκληματολογικές Υπηρεσίες, στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Το έργο έχει στόχο την αυτοματοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών δακτυλοσκοπικής εξακρίβωσης ταυτότητας – ταυτοποίησης ατόμου και την εξερεύνηση και δακτυλοσκοπική έρευνα εγκληματιών, πάντα σε συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και λειτουργίες για την καταπολέμηση του εγκλήματος και δεύτερον τη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων υπηρεσιών, σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη από το υπουργείο και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και τη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων υπηρεσιών, που αφορούν όλες τις εγκληματολογικές εφαρμογές στο πλαίσιο της δραστηριότητας του τπουργείου με τους συνεργαζόμενους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, και τέλος την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΠΕΙΣ



Σχολιασμένα