General Dynamics : 556 εκατ. δολ. για την εξαγορά της Alvis

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 11:12

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας Alvis Plc, που κατασκευάζει τανκς, πέτυχε η μεγαλύτερη εταιρεία αρμάτων των ΗΠΑ, General Dynamics Corp., αντί του ποσού των 309 εκατ. λιρών Αγγλίας (556 εκατ. δολ.) σε μετρητά.

Η General Dynamics αξιολογεί την Alvis για 280 πένες ανά μετοχή και 33% υψηλότερα της τιμής που έκλεισε χθες η μετοχή της. Σήμερα οι μετοχές της Alvis κέρδιζαν ποσοστό 42%. Η διοίκηση της Alvis θα εισηγηθεί την προσφορά εξαγοράς που της έγινε στους μετόχους της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της.

H Alvis ανήκει κατά 29% στην BAE Systems Plc την υπ' αριθμόν έναν κατασκευάστρια οπλικών συστημάτων της Ευρώπης. Η General Dynamics, η οποία κατασκευάζει τα άρματα Abrams, εκτιμά ότι θα ευνοηθεί από τα σχέδια των ΗΠΑ και της Βρετανίας για αντικατάσταση των σημερινών τανκς με νέα θωρακισμένα οχήματα.

Οι μετοχές της Alvis κέρδιζαν 85,5 πένες φθάνοντας στις 299 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 291,5 πένες στις 8:19' μ.μ. στο Λονδίνο.

Σημειώνεται ότι η BAE Systems είχε συνομιλίες με την General Dynamics, την Boeing Co. και άλλες εταιρείες κατασκευής οπλικών συστημάτων, καθώς προσπαθεί να αυξήσει τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ.

Η Alvis το 2003 υπερδιπλασίασε τα καθαρά της κέρδη, φθάνοντας τα 20,4 εκατ. λίρες Αγγλίας ή 18,4 πένες ανά μετοχή, από 10,1 εκατ. λίρες ή 8,6 πένες ανά μετοχή που ήταν πέρυσι. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν στα 354 εκατ. λίρες Αγγλίας, από 226 εκατ. λίρες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να καταβάλει τελικό μέρισμα. Εάν η προσφορά εξαγοράς δεν καταλήξει κάπου, σχειδάζει να πληρώσει για το πρώτο εξάμηνο για μέρισμα, τέσσερις πένες ανά μετοχή.

Σύμβουλος της General Dynamics για αυτήν την εξαγορά είναι η Morgan Stanley & Co., και της Alvis η Lazard & Co.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα