Πάνω από τα 36 δολάρια η τιμή του αργού στη Ν.Υ.

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 11:42
UPD:11:54

ΤΑΣΕΙΣ ανάκαμψης εμφανίζουν σήμερα οι τιμές του μαύρου χρυσού, οι οποίες υποχώρησαν χθες έπειτα από την ανακοίνωση στοιχείων για αύξηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης, στις 10:43 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αργού σημείωνε άνοδο κατά 36,27 σεντς ή 0,17% και είχε διαμορφωθεί στα 36,27 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να κυμαίνονται υψηλότερα κατά 10 εκ. βαρέλια από επίπεδα του Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού αυξήθηκαν στα 2,7 εκ. βαρέλια φθάνοντας συνολικά στα 281,3 εκ. βαρέλια. Αντιθέτως, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν 1,6 εκ. βαρέλια για να σταθεροποιηθούν 5% χαμηλότερα από το μέσο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας.

Ο υπουργός Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε σήμερα ότι ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να αναβάλει τα σχέδιά του για μείωση της πετρελαϊκής του παραγωγής από την 1η Απριλίου εν μέσω ανησυχιών απότομης ανόδου των τιμών. Κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα