Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 13:04
UPD:14:03

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ των πτωτικών τάσεων προοιωνίζεται η πορεία των futures στη Wall Street. Υπενθυμίζεται ότι οι δείκτες Dow Jones και S&P κατέγραψαν χθες τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ ο Nasdaq παρέμεινε και χθες κάτω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων.

Αρνητικά επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία οι βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη και η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος διεθνώς, καθώς και η είδηση ότι η Nortel Networks σχεδιάζει να αναθεωρήσει για δεύτερη φορά τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2003.

Ανησυχίες προκαλεί επίσης δημοσίευμα της “Wall Street Journal”, σύμφωνα με το οποίο το Πεντάγωνο ζήτησε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης να μετάσχει στις ανακρίσεις για τις πιθανές υπερτιμολογήσεις στην εισαγωγή πετρελαίου στο Ιράκ από θυγατρική εταιρεία του πετρελαϊκού κολοσσού Halliburton.

Το αίτημα αυτό μπορεί να οδηγήσει στη διατύπωση κατηγορίας για απάτη ενάντια στον πετρελαϊκό κολοσσό που έχει την έδρα του στο Τέξας και στον οποίο είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος ο αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι από το 1995 ως το 2000.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας, που θα ανακοινωθούν στις 15:30 (ώρα Ελλάδος), μία ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 0,6% έναντι πτώσης 0,3% τον Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, οι οποίες εκτιμάται ότι στην εβδομάδα μέχρι τις 3 Μαρτίου διαμορφώθηκαν στις 343.000 από 345.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Στις 12:42 (ώρα Ελλάδος), οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν πτώση κατά 16 και 6,5 μονάδες αντιστοίχως.

Την ίδια ώρα, η τιμή του μπρεντ ενισχυόταν στο Λονδίνο κατά 1,75% ή 56 σεντς και είχε διαμορφωθεί στα 32,55 δολάρια το βαρέλι.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, εξακολουθούν να επικρατούν έντονα πτωτικές τάσεις, με τις απώλειες του Xetra DAX στη Φρανκφούρτη να αγγίζουν το 3%.

Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο βρίσκεται οριακά πάνω από τα 1,22 δολάρια, ενώ το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει μικρή άνοδο έναντι του γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα