Πυρετός διαβουλεύσεων πριν το κρίσιμο Eurogroup

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 17:21
UPD:17:54
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ/Christos DOGAS

Φωτογραφία από παλαιότερο Eurogroup.

Στις 18:30 ώρα Ελλάδας ξεκινά η κρίσιμη συνεδρίαση του έκτακτου Εurogroup, εν μέσω έντονων συζητήσεων και διαβουλεύσεων στο παρασκήνιο.

Η κυβερνητική αντιπροσωπεία αναχώρησε, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, το πρωί για της Βρυξέλλες με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνόδευαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μαζί τους βρίσκεται και ο Αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, άτυπος σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών και γιος του Τζον Κένεθ Γκάλμπρεϊθ, ενός εκ των κορυφαίων Αμερικανών κεϊνσιανών οικονομολόγων, η οικονομολόγος, ειδική στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες ήδη από τη Δευτέρα.

Η παρουσία του κ. Τσίπρα από σήμερα -αύριο θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής- κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου η ελληνική αντιπροσωπεία να έχει από πρώτο χέρι μια σφαιρική ενημέρωση για το τι ειπώθηκε στο σημερινό Eurogroup και ποιες είναι οι διαθέσεις της άλλης πλευράς.  

Μάλιστα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης θα συναντηθούν με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λανγκάρτ, πιθανότατα παρουσία και του Πολ Τόμσεν, αλλά και με τους  Γερούν Ντέισελμπλουμ, Πιέρ Μοσκοβισί, στο ξενοδοχείο Sofitel των Βρυξελλών.

Ο λόγος των συναντήσεων είναι η καλύτερη προετοιμασία της σημερινής συνεδρίασης. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα