Ανοδικά κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου

Μετά και τις βομβιστικές επιθέσεις στην Ισπανία
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 08:34
UPD:11:44

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου μετά τη χθεσινή του άνοδο κατά 1,9% στη Ν. Υόρκη, αποτέλεσμα των βομβιστικών επιθέσεων στην Ισπανία που αύξησαν την ανησυχία ότι η Αλ Κάιντα ενδέχεται να διαταράξει τις προμήθειες μετά και την ανακοίνωση της ΙΕΑ ότι η παγκόσμια ζήτηση ενδέχεται να αυξηθεί φέτος με τους ταχύτερους ρυθμούς από το 1997.

Οι επιθέσεις στην Ισπανία σημειώθηκαν τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου στη Ν. Υόρκη βρισκόντουσαν ήδη σε υψηλά επίπεδα, καθώς επικρατούσε ανησυχία ότι τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξάνονται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς και με αποτέλεσμα να μην φθάσουν στα κατάλληλα επίπεδα για να καλύψουν τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου.

Οι ισπανικές αρχές βρήκαν ένα κλεμμένο φορτηγό με πυροκροτητές και μία κασέτα στα αραβικά, περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη, από όπου υπάρχουν υποψίες ότι οι τρομοκράτες τοποθέτησαν τις βόμβες.

Η τιμή του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια του Απριλίου αυξήθηκε κατά 41 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 37,19 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης στις ώρες μετά τις συναλλαγές. Υποχώρησε στα 37,04 δολ. το βαρέλι στις 12:43' μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα.

Χθες η τιμή του αργού για τα συμβόλαια του Απριλίου αυξήθηκε κατά 68 σεντς, ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 36,78 δολ. το βαρέλι.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια Απριλίου αυξήθηκε κατά, 0,28 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας τα 1,1231 δολ. το βαρέλι κατά τις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση. Χθες αυξήθηκε κατά 5,01 σεντς φθάνοντας τα 1,1203 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα