Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 15:30
UPD:15:31
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημαντικές απώλειες καταγράφει και ο τραπεζικός κλάδος.

Ειδικότερα, στις 15:16, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,72% στις 6.804 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,61% στις 10.673 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 1,15% στις 4.638 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,92% στις 369,90 μονάδες, υποχωρώντας έπειτα από έξι μέρες συνεχόμενης ανόδου.

Στο ταμπλό, η UBS Group σημειώνει απώλειες 1,8%, καθώς έχει διαρρεύσει ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες σχετικά με τις πρακτικές τις εταιρείας στην αγορά δομημένων προϊόντων στην αγορά συναλλάγματος.

Επίσης, η HSBC Holdings υποχωρεί 1,7%, μετά τα δημοσιεύματα της International Consortium of Investigative Journalists ότι η μονάδα private-banking της τράπεζας διατηρούσε μυστικούς λογαριασμούς ώστε να υποδέχεται κεφάλαια από παράνομες δραστηριότητες.

Τέλος, η BNP Paribas καταγράφει απώλειες της τάξεως του 3,7%, μετά την υποβάθμισή της από την JPMorgan σε sell. Η κίνηση αυτή της JP Morgan προκαλεί ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο του Νότου, με την Santander και την Banco Bilbao Vizcaya Argentaria να είναι στο -2,7% και την Intesa Sanpaolo στο -3%.

Στον αντίποδα, οι εισηγμένες που συνδέονται με τα εμπορεύματα σημειώνουν κέρδη σήμερα, καθώς ανακάμπτουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Η Glencore είναι στο +1,3% και η Statoil στο +2,5%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση 3,4% παρουσίασαν οι γερμανικές εξαγωγές σε προσαρμοσμένους όρους τον Δεκέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα