Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 14:01

ΤΑΣΕΙΣ ανάκαμψης αναμένεται να εμφανίσουν σήμερα οι αμερικανικές μετοχές καλύπτοντας μέρος των σημαντικών χθεσινών τους απωλειών. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι οποιαδήποτε ανάκαμψη ενδέχεται να αποδειχθεί βραχύβια εξαιτίας των έντονων ανησυχιών για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στις 13:19 (ώρα Ελλάδος), οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 52 και 6,5 μονάδες αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης οι αρχικές απώλειες έχουν περιοριστεί http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/12/885956.htm , το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι του ευρώ και του γιεν http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/12/885898.htm , ενώ ανοδικά κινούνται και σήμερα οι τιμές του μαύρου χρυσού http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/12/885914.htm .

Στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος – κυρίως για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου - συμβάλλουν τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της εταιρείας λογισμικού Oracle και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της εταιρείας ημιαγωγών Altrea σε ό,τι αφορά τα έσοδά της στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Πιο αναλυτικά, μετά την επίσημη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, η Oracle, η υπ΄ αριθμόν δύο εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι στο τρίτο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 11%. Προέβη παράλληλα στην εκτίμηση ότι τα αποτελέσματά της στο τέταρτο τρίμηνο θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς.

Εξάλλου, η εταιρεία ημιαγωγών Altera ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της στο πρώτο τρίμηνο του 2004 θα ανέλθουν στο υψηλότερο σημείο των αρχικών της προβλέψεων.

Στις 15:30 θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ ο δείκτης τιμών παραγωγού για το μήνα Φεβρουάριο και στις 16:45 τα προκαταρκτικά στοιχεία του πανεπιστημίου Μίσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ το Μάρτιο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 95 από 94,4.

Ο διοικητής της Φέντεραλ Ριζέρβ, Αλαν Γκρίνσπαν, διαβεβαίωσε ότι η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ θα ανακάμψει αρκετά σύντομα, ενώ προειδοποίησε το Κογκρέσο να μην υιοθετήσει μέτρα προστατευτισμού για να σταματήσει τη «μετανάστευση» θέσεων εργασίας σε χώρες, όπως Κίνα και Ινδία, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πλήξει παρά να βελτιώσει την κατάσταση http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/12/885676.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα