Tάσεις ανάκαμψης στη Wall Street

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 17:31

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται από την έναρξη των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη χάρη στην ανάκαμψη των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις εν λόγω μετοχές συμβάλλουν τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της εταιρείας λογισμικού Oracle και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της εταιρείας ημιαγωγών Altrea σε ό,τι αφορά τα έσοδά της στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Πιο αναλυτικά, μετά την επίσημη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, η Oracle, η υπ΄ αριθμόν δύο εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι στο τρίτο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 11%. Προέβη παράλληλα στην εκτίμηση ότι τα αποτελέσματά της στο τέταρτο τρίμηνο θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς.

Εξάλλου, η εταιρεία ημιαγωγών Altera ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της στο πρώτο τρίμηνο του 2004 θα ανέλθουν στο υψηλότερο σημείο των αρχικών της προβλέψεων.

Αντιθέτως, περιορισμένος ήταν ο αντίκτυπος από την εξασθένηση της εμπιστοσύνης των αμερικανών καταναλωτών στην οικονομία της χώρας τους το Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του πανεπιστημίου Μίσιγκαν, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε στις 94,1 μονάδες, από 94,4 το Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδό του στις 95 μονάδες.

Στις 17:22 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 10.188,97 μονάδες αυξημένος κατά 0,60%, ο S&P 500 στις 1.113,9 μονάδες με κέρδη 0,64% και ο Nasdaq στις 1.966,88 μονάδες σημειώνοντας αξιόλογη άνοδο κατά 1,18%.

Ανοδικά κινείται αυτή την ώρα και η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να ξεπερνούν το σοκ που προκάλεσαν οι χθεσινές, πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα