Thales SΑ : Τριπλάσια κέρδη το β' εξάμηνο της χρήσης

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2004 09:24

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, αποτέλεσμα της αύξησης των φορτώσεων και της ζήτησης για υλικό ασφαλείας του τμήματος υψηλής τεχνολογίας, εμφάνισε η δεύτερη σε μέγεθος αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης, Thales SA.

Τα καθαρά κέρδη της βιομηχανίας αυξήθηκαν σε 75 εκατ. ευρώ (91,7 εκατ. δολ.) έναντι 23 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει ένα χρ΄νο πριν, σύμφωνα με ανακοίνωσή της προς τους δημοσιογράφους. Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμά της 7%, στα 0,75 ευρώ ανά μετοχή.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Denis Ranque προσπαθεί να αυξήσει την ανάπτυξη της εταιρείας επιδιώκοντας εξαγορές εκτός Γαλλίας και σε χώρες όπου ο προϋπολογισμός για την άμυνα αυξάνεται. Δαπάνησε περισσότερα από τέσσερα δισ. δολ. από το 2000 σε χώρες όπως η Βρετανία, η Αυστραλία και η Ν. Κορέα.

«Σε ένα περιβάλλον που παραμένει δύσκολο για την αεροναυπηγική, την τεχνολογία και τις υπηρεσίες, η Thales διατήρησε το 2003 τις πωλήσεις της και βελτίωσε τη θέση της διεθνώς», αναφέρεται στη δήλωση τη Ranque, συμπληρώνοντας : «Η εξέλιξη της εταιρείας προέρχεται κυρίως από την έντονη δραστηριότητα στον τομέα της άμυνας και από την ανάπτυξη τεχνολογιών για τη δημόσια ασφάλεια».

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το δεύτερο εξάμηνο ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις της Thomson Financial, που εκτιμούσε ότι αυτά θα ανέλθουν σε 164 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά στο σύνολο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Thales αυξήθηκαν σε ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 112 εακτ. Ευρώ, από 111 εκατ. ευρώ που ήταν το 2002. Τα λειτουργικά της κέρδη αναρριχήθηκαν κατά 17%, φθάνοντας στα 698 εκατ. ευρώ από 597 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Οι πωλήσεις της για το σύνολο της χρήσης του 2003 μειώθηκαν σε ποσοστό 4,7%, φθάνοντας στα 10,6 δισ. ευρώ, μετά την ισχυροποίηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου, που περιόρισε την αξία των εσόδων της. Οι πωλήσεις το δεύτερο εξάμηνο υποχώρησαν στα 6,01 δισ. ευρώ από 6,13 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2002.

Μέχρι το τέλος του 2003 οι παραγγελίες της Thales ανήρχοντο σε 18,7 δισ. ευρώ και ήταν χαμηλότερες από τις αντίστοιχες στα τέλη του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα