Εντείνονται οι ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 14:18
UPD:14:18
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank να ηγούνται των απωλειών, ασκώντας πιέσεις στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Στις 14:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,45% στις 807,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 46 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 1,51% στις 242,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 4,09% στις 710,74 μονάδες.

Πλέον η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στην έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup για την Ελλάδα, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Εurogroup που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν αρνητικό για τη χώρα μας και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι εταίροι με επικεφαλής τη Γερμανία πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει παράταση του ισχύοντος προγράμματος μέχρι το καλοκαίρι, απορρίπτοντας την αντιπρόταση της Αθήνας για ένα πρόγραμμα «γέφυρα» δύο μηνών μέχρι να βρεθεί συνολική συμφωνία.

Στο μεταξύ, η αγορά βρίσκεται σε διαδικασία αποτίμησης της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην είναι επιλέξιμα ως ενέχυρο από την 11η Φεβρουαρίου τα ελληνικά χρεόγραφα. Όπως αναφέρουν πηγές της «Ναυτεμπορική» η απόφαση της ΕΚΤ είναι μια προειδοποιητική «βολή» με τον πιο κρίσιμο στόχο, αυτόν της ρευστότητας των τραπεζών, και αποδέκτη την ελληνική κυβέρνηση.

Στο ταμπλό, εκτός της Εθνικής (-5,26%) και της Alpha Bank (-6,15%), ισχυρές απώλειες καταγράφει και η Jumbo (-5%). Απώλειες άνω του 3% σημειώνουν οι ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΧΑΕ, άνω του -2% βρίσκονται οι Eurobank, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή και Βιοχάλκο. Αντίθετα, ισχυρές αντοχές επιδεικνύει η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία κερδίζει 4,27% στα 8,79 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα