Τι θα εξαγγείλει η κυβέρνηση για φορολογικό - εργασιακά

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 13:14
UPD:13:14
SOOC/Menelaos Myrillas

Η διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου διευθέτησης του ιδιωτικού χρέους είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που τίθενται για τη νέα κυβέρνηση. Υπολογίζεται ότι η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων θα έχει νομοθετηθεί το αργότερο έως τον Απρίλιο.

Από την έντυπη έκδοση

Αλλαγή στη σχέση άμεσων και έμμεσων φόρων, στο πλαίσιο ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, που θα επιβραβεύει τους συνεπείς φορολογούμενους, θα στηρίζει τις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, θα φορολογεί με υψηλούς συντελεστές τα μεγάλα εισοδήματα και θα είναι αμείλικτο με τους φοροφυγάδες περιλαμβάνουν τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου.

Το στίγμα των φορολογικών αλλαγών - ανατροπών αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκινούν την Κυριακή.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι προγραμματικές δηλώσεις θα περιλαμβάνουν το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο παραμένει ακόμη άγνωστο εάν ή σε ποιο βαθμό η κυβέρνηση θα «συντονιστεί» με τα μηνύματα που παίρνει από τους δανειστές μας, από Βρυξέλλες και Φραγκφούρτη, προκειμένου λίγα 24ωρα πριν αρχίσουν και τυπικά οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το χρέος να μην προκαταλάβει αρνητικά τους εταίρους μας.

Προς αυτή εξάλλου την κατεύθυνση είναι δεδομένη η έμφαση που θα δώσει η κυβέρνηση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στα προϊόντα ειδικών φόρων, δηλαδή στα καύσιμα, στον καπνό και στο αλκοόλ, από όπου χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα κοινωνικών παροχών.

Των Γ. Κούρου, Στ. Παπαπέτρου, Αντ. Τσιμπλάκη, Φ. Ζώη, Ι. Κανουπάκη, Στ. Ζησίμου, Δ. Αλεξάκη

Ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα