Αύριο η συνάντηση Αλογοσκούφη με εκπροσώπους εμπόρων και εμποροβιοτεχνών

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2004 15:31
UPD:15:40

Με εκπροσώπους των εμποροβιοτεχνών και των εμπόρων θα συναντηθεί αύριο στο υπουργείο Οικονομίας ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης συνεχίζοντας έτσι τη σειρά επαφών που είχε σήμερα με εκπροσώπους του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ, με αντικείμενο την οικονομική πολιτική.

Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι θα ακολουθήσει συναινετικές διαδικασίες και ότι έχει μεγάλη σημασία η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΣΕΒ-ΓΣΕΕ, υπογράμμισε ότι σε αυτή τη φάση είναι το θέμα που επείγει περισσότερο. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι το υπουργείο Οικονομίας δεν θα παρέμβει στις διαπραγματεύσεις αυτές. Ερωτηθείς για τον τρόπο επίλυσης του θέματος, δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των θέσεων του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι πάντα υπήρχαν αποκλίσεις και πάντα υπήρχαν λύσεις.

Μετά τις συναντήσεις που είχε με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε: «Ο ρόλος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων είναι καθοριστικός για την οικονομία. Η επίσημη αυτή πρώτη συνάντησή μου με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ σηματοδοτεί την πρόθεσή μας για μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους κοινωνικούς φορείς. Το επίκεντρο της οικονομικής μας πολιτικής είναι το τρίπτυχο ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή.

Επιδιώκουμε την αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής, πιστεύουμε στις συναινετικές διαδικασίες και τιμούμε το ρόλο των εργαζομένων και της επιχειρηματικότητας.

Δεν παρεμβαίνουμε στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτές θα βρεθούν τρόποι και για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων αλλά και για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

Στο πλαίσιο των επαφών της ηγεσίας υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών θα ακολουθήσουν και συναντήσεις των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων με τους αρμόδιους υφυπουργούς για επιμέρους θέματα όπως η φορολογία, το Γ'ΚΠΣ και ο προϋπολογισμός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα