Telmex : 360 εκατ. δολ. για την Embratel Participacoes SA

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2004 09:18

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τον πλήρη έλεγχο της μεγαλύτερης εταιρείας υπεραστικών κλήσεων της Βραζιλίας από την WorldCom Inc., πέτυχε η η Telefonos de Mexico SA, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών του δισεκατομμυριούχου Carlos Slim, καθώς ο Slim επιδιώκει να καταστεί ηγέτης στην αγορά τηλεπικοινωνιών της Λατινικής Αμερικής.

Η Telmex, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Μεξικού, θα αγοράσει από την WorldCom το 52% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου που κατέχει στην Embratel Participacoes SA, αντί του ποσού των 360 εκατ. δολ., σύμφωνα με ξεχωριστές ανακοινώσεις των δύο εταιρειών.

Η πώληση αυτή θα βοηθήσει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών του Slim στη Βραζιλία, όπου κατέχει την America Movil SA και η οποία είναι ήδη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία ασύρματης τηλεφωνίας στη χώρα.

Με την αγορά της Embratel οι ετήσιες πωλήσεις της Telmex θα ανέλθουν σε 2,41 δισ. δολ., ενώ η εταιρεία θα έχει πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσει πελάτες όπως η Citigroup Inc. και η Royal Dutch/Shell Group, οι οποίες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Embratel.

«Η εξαγορά της Embratel θα τονώσει το προφίλ του περιφερειακού κύριου παίκτη στην αγορά τηλεπικοινωνιών», ανέφερε ο Don Elefson ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 200 εκατ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Telmex στην Trust Co. της Ν. Υόρκης, συμπληρώνοντας : «Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να επενδύσει κάποιος στην Telmex. Με τον τρόπο αυτό επενδύεις στην περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένης και της Βραζιλίας».

O Slim επεκτείνει τις δραστηριότητες της Telmex εκτός χώρας για πρώτη φορά μετά την απόκτηση της εταιρείας από την κυβέρνηση το 1990 και επιδιώκει την επιτυχία που είχε με την America Movil, η οποία αντιστέκεται στον ανταγωνισμό που ασκείται από την ισπανική Telefonica SA, να παραμείνει η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική.

Η WorldCom είχε καταβάλει 2,3 δισ. δολ. για την απόκτηση μεριδίου στην Embratel το 1998.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα