Canon : 26% η αύξηση των κερδών το α' τρίμηνο

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησής της
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2004 09:46
UPD:09:47

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 26% και σε επίπεδα ρεκόρ, προβλέπει να φθάσουν τα καθαρά της το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρείας πώλησης ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, Canon Inc., αποτέλεσμα των νέων μοντέλων, αλλά και της αύξησης πώλησης εκτυπωτικών μηχανημάτων.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά περίπου 90 δισ. γιέν (814 εκατ. δολ.) το πρώτο τρίμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου, από 71,6 δισ. γιέν που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή, Bunji Yano, στο Τόκυο. Η προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας ανέφερε ότι τα κέρδη θα έφθαναν τα 73 δισ. γιέν.

Η Canon λανσάρισε στην αγορά κατά μέσον όρο ένα μοντέλο κάθε 20 ημέρες πέρυσι, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που δεχόταν από την Sony Corp., την Olympus Corp. και τη Nikon Corp. στη διεθνή αγορά ψηφιακών μηχανών ύψους 11,6 δισ. δολαρίων. Οι φορτώσεις ψηφιακών μηχανών από την Ιαπωνία αυξήθηκαν τον Ιανουάριο σε ποσοστό 57%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Camera & Imaging Products Association.

«Η Canon διατηρεί το υψηλό μερίδιό της στην αγορά, παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο έντονος», ανέφερε ο Kazuhide Hayashi, ο οποίος διαχειρίζεται 10 δισ. δολ. σε μετοχές με την Norinchukin Zenkyoren Asset Management Co., συμπληρώνοντας : «Η εταιρεία έχει μεγάλη δυναμική στις φωτογραφικές μηχανές που παράγει και χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες.

Οι πωλήσεις του ομίλου το τρίμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 770 δισ. γιέν, και θα διαμορφωθούν σε υψηλότερα επίπεδα από την προηγούμενη πρόβλεψη των 737 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της Canon υποχωρούσαν κατά 60 γιέν, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 5.220 γιέν στη 1:01' μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα