Τάσεις ανάκαμψης στη Wall Street

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2004 16:42
UPD:17:07

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική. Η απόφασή της θα ανακοινωθεί στις 21:15 (ώρα Ελλάδος).

Στο συνοδευτικό κείμενο της απόφασης εκτιμάται ότι η Fed θα επαναλάβει την άποψη πως η περιορισμένη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας δεν επιτρέπει την αύξηση των επιτοκίων παρά την ισχυροποίηση των αναπτυξιακών ρυθμών.

Στις 16:36 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 10.220 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,16%, ο S&P 500 στις 1.113,73 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,84% και ο Nasdaq στις 1.961,11 μονάδες με κέρδη 1,13%.

Ανοδικά κινείται αυτή την ώρα και το σύνολο των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη.

Θετικά επηρέασε την επενδυτική ψυχολογία η είδηση ότι ο αμερικανικός κολοσσός 3Μ αναθεώρησε προς τα πάνω τις αρχικές του προβλέψεις σε ό,τι αφορά την κερδοφορία πρώτου τριμήνου. Η μετοχή της παραπάνω εταιρείας, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο δείκτη Dow Jones, σημειώνει αξιόλογη άνοδο κατά 3,9%.

Επιπλέον, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, η Lehman Brothers ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο ανήλθαν στα 2,21 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,15 δολαρίων ανά μετοχή στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν από ένα έτος. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές. Η μετοχική της τιμή ενισχύεται κατά 2,26%.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της αμερικανικής οικονομίας, οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν κατά 4% το Φεβρουάριο. Η μείωση αυτή ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα