«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξαναβρεί την ανάπτυξη»

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 20:13
UPD:20:16
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σύμφωνα με τον κ. Ντεζίρ (φωτ. αρχείου) πρέπει να καταστεί εφικτό να συνδυαστεί η προσδοκία για αλλαγή που εκφράστηκε στην Ελλάδα και η συμμετοχή σε ένα κοινό νόμισμα, με δεσμεύσεις και κανόνες.

«Πρέπει πάνω απ’ όλα να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξαναβρεί την ανάπτυξη και τις επενδύσεις» δήλωσε σήμερα από τη Στοκχόλμη ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα πρέπει να συμβιβάσουν «τις προσδοκίες για αλλαγή» με «τους κανόνες» της Ευρωζώνης.

«Δεν πιστεύω ότι η κατάσταση θα πρέπει να παρουσιάζεται με όρους διαπραγμάτευσης μεταξύ πλευρών που είναι αντίθετες, που έχουν διαφορετικούς στόχους», δήλωσε ο Ντεζίρ μετά τη συνάντησή του με την Σουηδή υπουργό Εξωτερικών Μάργκοτ Βάλστρεμ.

Σύμφωνα με τον κ. Ντεζίρ πρέπει να καταστεί εφικτό να συνδυαστεί η προσδοκία για αλλαγή που εκφράστηκε στην Ελλάδα και η συμμετοχή σε ένα κοινό νόμισμα, με δεσμεύσεις και κανόνες.

«Είναι φυσιολογικό μια νέα κυβέρνηση να επιθυμεί να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική, αφού έλαβε εντολή για αυτό, από την πολιτική λιτότητας που ήταν πολύ σκληρή στην Ελλάδα. Και η Ελλάδα θα πρέπει επίσης να βρει τους όρους που θα λαμβάνουν υπόψη τους τούς εταίρους της στην Ευρωζώνη», εκτίμησε ο Γάλλος υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα