Ιταλία: «Ναι» σε στενή συνεργασία με Αθήνα και Βερολίνο

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 14:55
UPD:14:59
REUTERS/REMO CASILLI

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι (φωτ. αρχείου), σε τηλεφωνικές επαφές που είχε τις περασμένες ημέρες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, συζήτησε επανειλημμένα και αναλυτικά την ελληνική οικονομική κατάσταση.

Ταυτόχρονη συνεργασία με Αθήνα και Βερολίνο για την εξεύρεση λύσης θέλει η Ιταλία, προσφέροντας την ίδια στιγμή ένα θετικό παράδειγμα στην πορεία προς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε τηλεφωνικές επαφές που είχε τις περασμένες ημέρες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, συζήτησε επανειλημμένα και αναλυτικά την ελληνική οικονομική κατάσταση.

Από την ιταλική Προεδρία διοχετεύεται επίσης ότι πρέπει να δοθεί έμφαση σε μια νέα σειρά επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων στην Ένωση, ώστε να ξεκινήσει, πράγματι, μια νέα περίοδος στην Ευρώπη.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η κυβέρνηση Ρέντσι θεωρεί ότι αυτή η νέα πορεία θα πρέπει να συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με όλους τους εταίρους της Ένωσης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «το ευρώ άρχισε να μπαίνει στον σωστό δρόμο, αλλά πρέπει να ακολουθηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποφασιστικότητα η οδός της ευελιξίας».

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή, σε ό,τι αφορά την αλλαγή οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη και χαίρομαι για το ότι προστίθενται πολλοί άλλοι», υπογράμμισε ο Ματέο Ρέντσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα