Στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων το γιέν

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 08:11
UPD:12:58

ΑΝΟΔΟ και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων σημείωσε το γιέν στην Ασία, μετά τα σημαντικά κέρδη των ιαπωνικών μετοχών, τα μεγαλύτερα από την 1η Μαρτίου, καθώς εικάζεται ότι η Ιαπωνία θα κλιμακώσει την πώληση του εθνικού της νομίσματος.

Η ζήτηση για ιαπωνικές μετοχές από επενδυτές του εξωτερικού, τόνωσαν το γιέν, παροτρύνοντας την κυβέρνηση να πουλήσει το νόμισμα και σε επίπεδα ρεκόρ, προκειμένου να περιορίσει την άνοδό του και να προστατεύσει τους εξαγωγείς, οι οποίοι οδηγούν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Ο δείκτης Nikkei κέρδισε συνολικά 1,73%.

«Η Ιαπωνία δεν θα συνεχίσει να πουλά για πάντα το νόμισμα», δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Sadakazu Tanigaki.

Το γιέν ανήλθε στα 108,33 έναντι του δολαρίου στις 2:49' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 25 Φεβρουαρίου, έναντι 108,77 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, όπου σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών. Εναντι του ευρώ το γιέν διαμορφώθηκε στα 132,63 από 133,50 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα