Ευρωζώνη: Στις 51 μονάδες μεταποιητικός δείκτης ΡΜΙ

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 13:16
UPD:13:16
REUTERS/MICHAELA REHLE

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η δραστηριότητα βρίσκεται κοντά στη στασιμότητα, την ώρα που οι επιχειρήσεις μειώνουν τις τιμές τους με το μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων 18 μηνών.

Στις 51 μονάδες διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο ο μεταποιητικός δείκτης ΡΜΙ στην Ευρωζώνη, κινούμενος σύμφωνα και με τις αρχικές εκτιμήσεις, ελαφρά υψηλότερα των 50,6 μονάδων που είχε διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η δραστηριότητα βρίσκεται κοντά στη στασιμότητα, την ώρα που οι επιχειρήσεις μειώνουν τις τιμές τους με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων 18 μηνών.

Ο ρυθμός επέκτασης της δραστηριότητας παρέμεινε απογοητευτικά χαμηλός, δικαιώνοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε δραστικές αποφάσεις για την στήριξη της οικονομίας.

Ο χαμηλός ρυθμός οφείλεται, σύμφωνα με τα στοιχεία, στην αποδυνάμωση της δραστηριότητας σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα, ενώ επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης παρατηρήθηκε και στη Γερμανία και την Ισπανία. Τα στοιχεία, αντίθετα, ήταν ενθαρρυντικά σε Ιρλανδία και Ολλανδία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα