Vivendi Universal : Περιορισμός του χρέους το δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 09:56

ΜΕΙΩΣΗ του χρέους της, αποτέλεσμα του περιορισμού του κόστους, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η Vivendi Universal SA, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο και της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας.

Οι καθαρές ζημίες της υποχώρησαν στα 642 εκατ. ευρώ (788 εκατ. δολ.) το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης από 9,76 δισ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ο επικεφαλής της Vivendi Universal, Jean-Rene Fourtou, προχώρησε στην πώληση περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος μέσων NBC στην General Electric Co. καταφέρνοντας να μειώσει το χρέος της κατά 28 δισ. δολ., αλλά και να αναζωογονήσει τα έσοδά της. Η εταιρεία ευνοήθηκε επίσης από τη δραστηριότητα του τμήματος τηλεφωνίας στη Γαλλία, το οποίο κέρδισε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

«Το 2004 πιστεύω ότι η Vivendi Universal θα έχει ισχυρή ανάπτυξη των κερδών της και θα μειώσει το χρέος της κάτω από τα πέντε δισ. ευρώ στα τέλη του έτους, οπότε και θα μπορέσει να διανείμει μέρισμα στους μετόχους της το 2005», ανέφερε ο Fourtou σε δήλωσή του.

Στα τέλη του 2003 το χρέος της εταιρείας ανήρχετο σε 11,5 δισ. ευρώ.

Χθες οι μετοχές της Vivendi κέρδισαν πέντε σεντς, φθάνοντας στα 21 ευρώ η μία. Συνολικά μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο της τάξης του 9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα