Πάνω από τις 2.400 μονάδες ο Γ.Δ.

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 11:09
UPD:11:13

ΣΤΙΣ 2.402,79 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,87%, άνοιξε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. Αυτή την ώρα (11:06) βρίσκεται στις 2.403,6 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,90%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 3,5 εκατ. ευρώ χωρίς να έχουν γίνει προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Συνολικά διακινούνται 173 μετοχές εκ των οποίων 91 ενισχύονται, 32 υποχωρούν και 50 παραμένουν σταθερές.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες κινούνται ανοδικά με πρωταγωνιστή το δείκτη εκδόσεων-εκτυπώσεων, ο οποίος ενισχύεται κατά 1,10%. Ανοδο άνω του 1% σημειώνουν επίσης οι δείκτες τραπεζών, τηλεπικοινωνιών και ειδών-λύσεων πληροφορικής.

Η μετοχή του ΟΤΕ σημειώνει άνοδο κατά 1,01%. Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού ελέχθη ότι θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθεί πριν από τις 18 Ιουνίου η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τα παράγωγα, κάτι άλλωστε το οποίο έχουν ζητήσει οι χρηματιστηριακές αρχές με σχετική επιστολή τους http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/17/887390.htm .

Εξάλλου, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο την περίοδο πριν τις εκλογές δόθηκαν «μπόνους» σε στελέχη του ΟΤΕ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Ζαχαρόπουλο να ερευνήσει το κατά πόσο είναι βάσιμα όλα όσα καταγγέλονται και να εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Ο τίτλος της Eθνικής ενισχύεται κατά 1,14%%. Η HSBC προχώρησε χθες σε αναβάθμιση της σύστασης σε «add», με τιμή-στόχο τα 23,5 ευρώ, για τη μετοχή της Εθνικής. Σε ανάλυση προβλέπεται ότι τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας θα παρουσιάσουν αύξηση 11,7% κατά μέσο όρο την περίοδο 2003-2006 http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/17/887391.htm .

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό το όνομα του νέου διοικητή της Εθνικής Τράπεζας. Όπως επιβεβαίωσε χθες σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του δύο εισηγήσεις.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, έχει προτείνει τον Τάκη Αράπογλου, στέλεχος της Citibank στο Λονδίνο, και ο ίδιος ο κ. Σουφλιάς τον Γ. Προβόπουλο, οικονομικό σύμβουλο της Alpha Bank και εκ των στενών συνεργατών του στην εκπόνηση του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ.

Ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει διαφωνία και η απόφαση θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Προβόπουλου, σημειώνοντας ότι τον γνωρίζει από τη θητεία του στο ΥΠΕΘΟ. Υπογράμμισε δε ότι θα συμβάλλει ως επικεφαλής είτε της Εθνικής είτε της Εμπορικής Τράπεζας.

Μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 2,25%, σημειώνει ο τίτλος της ΔΕΗ. Oι χρηματιστηριακοί αναλυτές επεφύλαξαν θετική υποδοχή στη διατήρηση του κ. Στ. Νέζη στο τιμόνι της εταιρείας. Η EFG Eurobank Χρηματιστηριακή επανέλαβε την εκτίμηση ότι η μετοχή της ΔΕΗ θα εμφανίσει πορεία καλύτερη της αγοράς.

Παράλληλα, η απόφαση της νέας κυβέρνησης για τη διατήρηση της ηγεσίας της εισηγμένης θεωρείται από την ΑΧΕ θετική καθώς διαλύει την αβεβαιότητα για πιθανή απομάκρυνση μίας επιτυχημένης ομάδας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/17/887393.htm .

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της εταιρείας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες από σήμερα χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ με διανομή 1.379.770 νέων δωρεάν (ΚΟ) μετοχών, οι οποίες εκδίδονται σε αναλογία 1,866566161929 νέες (ΚΟ) μετοχές για κάθε 100 παλαιές. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των ανωτέρω νέων μετοχών στο Χ.Α. ορίζεται την Τρίτη 23.3.2004.

Επίσης, διαγράφονται από το Χ.Α. οι 101.910 (ΚΟ) μετοχές της εταιρείας PAPERPACK-Ι. ΤΣΟΥΚAΡΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε., λόγω ακύρωσης ιδίων μετοχών στα πλαίσια του άρθρου 16 του Ν. 2190/20. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 3.953.090 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,40 ευρώ.

«Για τη σημερινή συνεδρίαση, και με δεδομένη την απουσία νέων στο εσωτερικό (ελέω εκπλήξεως σήμερα, όπως η ανακοίνωση του διοικητή της Εθνικής, θεωρούμε ότι ο Γ.Δ. θα ακολουθήσει και πάλι τους ξένους δείκτες με την αγορά παραγώγων να παρουσιάζει σαφώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθορίζοντας την πορεία των αγορών λόγω της λήξης των συμβολαίων της σειράς του Μαρτίου σε εσωτερικό και εξωτερικό», επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα