Chipita International: Εξαγορά του Ομίλου Royal Foods στη Βουλγαρία

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 16:04
UPD:16:07

Προσύμφωνο με τους μετόχους του βουλγαρικού Ομίλου Royal Foods Holding (RFH) υπέγραψε η Chipita East Europe Limited, βάσει του οποίου η Chipita East Europe εξαγοράζει τις δραστηριότητες της RFH (γήπεδα, κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανήματα και εμπορικά σήματα).

Η Royal Foods Holding είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός και διανομέας τυποποιημένων αρτοσκευασμάτων στην Βουλγαρία, μετά την Chipita Bulgaria, και δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στον κλάδο των κέικς (swiss rolls, layer cakes, mini rolls, cake-bars). Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ο leader στην αγορά των κέικς στην Βουλγαρία με μερίδιο 85%.

Το 2003 οι πωλήσεις της Royal Foods ανήλθαν σε 13,5 εκατ. ευρώ με περίπου το ήμισυ της παραγωγής να εξάγεται σε άλλες χώρες της πρώην Αν. Ευρώπης κυρίως στη Ρουμανία, Ουγγαρία και πρώην Γιουγκοσλαβικές Δημοκρατίες (χώρες στις οποίες η Chipita East Europe ήδη δραστηριοποιείται είτε παραγωγικά είτε μόνο εμπορικά).

Η Chipita East Europe Limited είναι θυγατρική της Chipita International και κατέχει όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου στις χώρες της πρώην Αν. Ευρώπης και την Ρωσία.

Με αυτή την εξαγορά, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Chipita δημιουργεί μακράν τον πρώτο σε μέγεθος όμιλο παραγωγής και εμπορίας τυποποιημένων αρτοσκευασμάτων στην Βουλγαρία, με ετήσιες πωλήσεις άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ και με παραγωγική δυνατότητα άνω των 45 χιλιάδων τόνων ετησίως.

Αφ' ετέρου, με αυτή την εξαγορά η Chipita εισέρχεται δυναμικά σε έναν νέο κλάδο τυποποιημένων αρτοσκευασμάτων στην Αν. Ευρώπη, ο οποίος έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί, η οριστική συμφωνία προβλέπεται να υπογραφεί στα μέσα Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα