Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας ο κ. Τ. Αράπογλου

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 16:54
UPD:19:51

ΝΕΟΣ διοικητής της Εθνικής Τράπεζας ορίζεται ο κ. Τάκης Αράπογλου, τον οποίο είχε προτείνει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο κ. Αράπογλου είναι γενικός διευθυντής της Citibank στο Λονδίνο και είχε διατελέσει επικεφαλής της Ιονικής Τράπεζας επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

Ολιγόλεπτη συνάντηση είχε στο υπουργείο Οικονομίας ο κ. Αλογοσκούφης με τον πρόεδρο της Εμπορικής Τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα την αντικατάσταση του δεύτερου στη διοίκηση της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι μετά από συνεννοήσεις που θα γίνουν με το μέτοχο μειοψηφίας (τη γαλλική τράπεζα Credit Agricole), θα ανακοινωθεί ο νέος διοικητής της Εμπορικής.

Για τη θέση του επικεφαλής μιας εκ των δύο μεγαλύτερων υπό κρατικό έλεγχο τραπεζών, της Εθνικής και της Εμπορικής, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς επιβεβαίωσε αργά χθες πως έχει προτείνει τον κ. Γ. Προβόπουλο, οικονομικό σύμβουλο της Alpha Bank και εκ των στενών συνεργατών του στην εκπόνηση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ.

Ο κ. Γιώργος Προβόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής στον τομέα «Οικονομία, Πολιτική και Κράτος» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Master’s των Τεχνών (Μ.Α) και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) του Πανεπιστημίου του Essex.

Διετέλεσε μεταξύ άλλων Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος του ΚΕΠΕ, μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της ΕΟΚ, Αναπληρωτής Διοικητής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και συμμετείχε στην Επιτροπή Αγγελόπουλου.

Ο κ. Σουφλιάς πρόσθεσε πως ο καθένας κάνει τις εισηγήσεις του, αλλά την απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός.

Οσον αφορά το τυπικό της διαδικασίας, αφού παραιτηθούν οι σημερινές διοικήσεις, θα συγκλιθούν γενικές συνελεύσεις για να εκλέξουν τους νέους προέδρους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να προτείνει για διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, στη θέση του εκλιπόντος Θ. Καρατζά, τον κ. Τάκη Αράπογλου, ανώτατο τραπεζικό στέλεχος.

Παραλλήλως, η κυβέρνηση θα ζητήσει την αντικατάσταση του προέδρου και του δ.σ. της Εμπορικής Τράπεζας. Θα προηγηθούν διαβουλεύσεις με τους μετόχους της μειοψηφίας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα