Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2004 10:11
UPD:10:13

ΜΙΚΤΗ εικόνα παρουσιάζουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στα οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχονται οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι τράπεζες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.459 μονάδες αυξημένος κατά 0,1%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.652,10 μονάδες με απώλειες 0,11% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.902,7 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,2%.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Dow Jones στη Νέα Υόρκη έκλεισε χθες στις 10.300,3 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,14%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο του εν λόγω δείκτη σε διάστημα πέντε εβδομάδων.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η γερμανική εταιρεία χημικών Bayer AG ανακοίνωσε ότι στο σύνολο της περυσινής χρήσης εμφάνισε λειτουργική ζημία ύψους 1,203 δισ. ευρώ, μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα κέρδη της γαλλικής εταιρείας ποτών Pernod Ricard αυξήθηκαν πέρυσι κατά 21,3%, ενώ προέβλεψε αύξηση των λειτουργικών της κερδών στην τρέχουσα χρήση.

Τέλος, η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν στο 2003 σε 1,616 δισ. ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το επενδυτικό κλίμα παραμένει ευμετάβλητο εξαιτίας της αναζωπύρωσης των γεωπολιτικών κινδύνων μετά την επανεμφάνιση της Αλ Κάιντα. Χαρακτηρίζουν επίσης παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη μελλοντική πορεία των χρηματιστηρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα