Τη Δευτέρα τα πρώτα στοιχεία της δημοσιονομικής απογραφής

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2004 14:20

Τα πρώτα στοιχεία της δημοσιονομικής απογραφής για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα γνωστοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα, γνωστοποίησαν πηγές του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βάσει των μέχρι τώρα διαθέσιμων στοιχείων διακρίνεται απόκλιση από τους αρχικούς στόχους που είχαν τεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και άλλες αλλαγές γενικών και ειδικών γραμματέων του υπουργείου, ενώ αναμένεται να γίνει και η αντικατάσταση του γενικού γραμματέα της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος κ. Νίκου Καραβίτη.

Τον κ. Βασίλη Ράπανο, πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) θα αντικαταστήσει ο κ. Πλούταρχος Σεκαλλάρης, καθηγητής.

Όπως έγινε επίσης γνωστό όλοι οι νέοι επικεφαλής των ΔΕΚΟ θα εισπράττουν λιγότερα χρήματα απ’ ό,τι οι προηγούμενες διοικήσεις. Μάλιστα, οι υποψήφιες διοικήσεις των ΔΕΚΟ θα ενημερωθούν από το υπουργείο Οικονομίας οτι οι αποδοχές τους θα είναι χαμηλότερες από εκείνες που εισέπρατταν και εισπράττουν οι τωρινές.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν οτι σε πολλές περιπτώσεις υπήρχαν υπέρογκες αμοιβές για τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και οι περικοπές θα γίνουν ώστε να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούν κομματικά στελέχη να εισπράττουν αμοιβές οι οποίες ξεπερνούν ακομα και εκείνες της ελεύθερης αγοράς.

Παράλληλα, πηγές του υπουργείου επεσήμαναν οτι θα ενδυναμωθεί και θα ενισχυθεί ως προς το νομικό μέρος η Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων καθώς όπως ανέφεραν, «η κατάσταση στη Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων ήταν τραγική. Υπήρχαν συγκρούσεις αρμοδιοτήτων και η στελέχωση ολοκληρωνόταν με το γραμματέα και κάποιους συμβούλους υπουργείων».

Τέλος, οι τελικές αποφάσεις για το νέο φορολογικό καθεστώς θα ληφθούν το Σεπτέμβριο με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητά του και τους χαμηλούς συντελεστές.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα