Νέα σειρά προϊόντων «κεφάλαιο plus» από την Εθνική

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2004 15:07

ΜΙΑ νέα σειρά των καταθετικών - επενδυτικών προϊόντων «κεφάλαιο plus» διαθέτει η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο προσφοράς πολλαπλών επενδυτικών επιλογών στην πελατεία της.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση. Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 14.500 ευρώ.

Τα δύο νέα προϊόντα της σειράς αυτής προσφέρονται στο επενδυτικό κοινό μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας από 23 μέχρι και 30 Μαρτίου 2004. Τα χαρακτηριστικά των νέων αυτών επενδυτικών προϊόντων συνοψίζονται στα εξής:

*«ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS EUR/USD RE-SΕTTABLE RANGE» Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου Η.Π.Α.Το προϊόν έχει διάρκεια 6 μήνες, με έναρξη την 31/3/2004 και λήξη την 1/10/2004 και η λειτουργία του βασίζεται σε μηνιαίες παρατηρήσεις (κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα από 31/3 μέχρι και 30/9/2004) της ισοτιμίας EUR/USD. Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη):

3,50%, για κάθε μήνα που η ισοτιμία EUR/USD (όπως δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15.30 ώρα Ελλάδος) κλείνει εντός καθορισμένου εύρους διακύμανσης 98% - 102% (των ορίων συμπεριλαμβανομένων) σε σχέση με την ισοτιμία της προηγούμενης ημερομηνίας παρατήρησης. Τα όρια του εύρους διακύμανσης αναπροσαρμόζονται κάθε μήνα ανάλογα με την ισοτιμία της προηγούμενης ημερομηνίας παρατήρησης.

*«ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS FTSE UP (VIII)»Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE-20.Η διάρκεια του προϊόντος είναι 2 μήνες, με έναρξη την 31/3/2004 και λήξη την 2/6/2004.Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη):

4%, αν η τιμή κλεισίματος του δείκτη FTSE/ASE-20 την 1/6/2004 είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη τιμή της ημερομηνίας έναρξης κατά 4% τουλάχιστον.

Ενημέρωση για τα νέα αυτά προϊόντα παρέχεται από τα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Τράπεζας στο Internet www.nbg.gr .

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής, το προϊόν «Κεφάλαιο Plus Διπλό Ανοδικό (ΙΙ)», που έληξε την 8/3/2004, απέφερε στους επενδυτές ετησιοποιημένη απόδοση 4,50%. Το προϊόν είχε ημερομηνία έναρξης την 3/10/2003 και παρείχε 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου, ενώ προϋπόθεση για την επίτευξη της αυξημένης απόδοσης ήταν η άνοδος τόσο της ισοτιμίας EUR/USD όσο και του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE/ASE-20 στο τέλος της διάρκειας του προϊόντος, έναντι των αντιστοίχων τιμών στην έναρξη του προϊόντος.

Με το εν λόγω προϊόν «Κεφάλαιο Plus», όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, συνδυάστηκε άριστα η επίτευξη απόδοσης σημαντικά μεγαλύτερης από τα κλασικά καταθετικά προϊόντα, με την παροχή απόλυτης εγγύησης στο αρχικό κεφάλαιο επένδυσης.

Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων των προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ευέλικτες και αποδοτικές επενδυτικές στρατηγικές, συνδυασμένες με την πορεία των ελληνικών και διεθνών αγορών, καταλήγει η ανακοίνωση της Εθνικής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα