Απώλειες 0,54% στη Σοφοκλέους

Ισχυρές πιέσεις στις κατασκευαστικές
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2004 16:18
UPD:16:20

Πτωτικά κινήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου, καθώς οι τοποθετήσεις σε «βαριά» χαρτιά του τραπεζικού κλάδου δεν στάθηκαν ικανές να αντισταθμίσουν τις πιέσεις στη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε τελικά στις 2.383,9 μονάδες μειωμένος κατά 0,54%, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 2.368,92 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 140 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 11,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα.

Από το σύνολο των μετοχών που άλλαξαν χέρια, 35 σημείωσαν άνοδο, 281 υποχώρησαν και 41 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι των κατασκευαστικών εταιρειών. Ο σχετικός κλαδικός δείκτης υποχώρησε κατά 5,23% και διαμορφώθηκε στις 712,19 μονάδες.

Οι μετοχές των εταιρειών Ακτωρ και Μηχανική υποχώρησαν κατά 8,29% και 7,72% αντιστοίχως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Kαθημερινή», ο προέδρος του Δ΄ τμήματος του ΣτE κ. M. Bροντάκης διέταξε χθες με προσωρινή διαταγή την αναστολή της ισχύος των πιστοποιητικών διαφάνειας που είχε εκδώσει το Eθνικό Συμβούλιο Pαδιοτηλεόρασης για τις τεχνικές εταιρείες Aκτωρ και Παντεχνική, των κ. Mπόμπολα και Σαραντόπουλου.

Oι δύο εταιρείες επρόκειτο να υπογράψουν συμβάσεις ανάληψης δύο σημαντικών εργολαβιών της Eγνατίας Oδού, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ. Mε την ίδια διαταγή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «παρακαλείται» η Eγνατία Oδός A.E. «να απόσχει της υπογραφής συμβάσεων μέχρι τις 17 Iουνίου», οπότε και εκδικάζεται άλλη προσφυγή, με την οποία αμφισβητείται η «οικονομική αυτοτέλεια» βασικών μετόχων των παραπάνω τεχνικών εταιρειών.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες κατέγραψαν απώλειες με εξαίρεση τους δείκτες τραπεζών και τηλεπικοινωνιών, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά 0,46% και 0,10% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα