Ακτωρ ΑΤΕ.: Σχολιασμός δημοσιεύματος

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2004 17:18

Η εταιρεία Ακτωρ ΑΤΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» της 18-3-2004 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100087_18/03/2004_97730 , που αναφέρεται στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Δ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία διατάσσεται προσωρινά η αναστολή ισχύος του πιστοποιητικού διαφάνειας που χορήγησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την εταιρεία μας, ενόψει της υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης εκτέλεσης του Τμήματος της Εγνατίας Οδού 'Κόμβος Μετσόβου έως Κόμβο Παναγιάς', στο σχετικό διαγωνισμό του οποίου η Εταιρεία μας αναδείχθηκε μειοδότης, γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

Καταρχήν σημειώνουμε ότι πρόκειται για προσωρινή διαταγή και όχι για δικαστική απόφαση, όπως το δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί και επισημαίνουμε επίσης ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν εξέθεσε, ενώ κλήθηκε προς τούτο, τις δικές του απόψεις προσκομίζοντας και τα στηρίζοντα αυτές στοιχεία. Έτσι η ως άνω διαταγή εκδόθηκε χωρίς ν’ ακουσθεί η 'άλλη πλευρά' και πάντως έχει προσωρινή ισχύ.

Εκείνο, όμως, που αξίζει να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι ήδη στις 3/2/2004 συζητήθηκε ενώπιον του Δ Τμήματος του ΣτΕ αίτηση ακύρωσης κατά παρόμοιου πιστοποιητικού διαφάνειας για την Εταιρεία μας και επίκειται η έκδοση οριστικής απόφασης επ' αυτής. Για την υπόθεση αυτή και με αφορμή πάλι σχετικά δημοσιεύματα της ίδιας εφημερίδας η Εταιρεία μας με λεπτομερή ανακοίνωσή της ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό.

Ακόμα διευκρινίζουμε ότι η αναφορά στο επίμαχο δημοσίευμα ότι δήθεν ο Εισηγητής στην πιο πάνω υπόθεση 'θεωρεί ότι δεν αποδεικνύεται η οικονομική αυτοτέλεια' συγκεκριμένου προσώπου, είναι καθ? ολοκληρίαν ανακριβής, κακόβουλη και βλαπτική των εννόμων συμφερόντων μας.

Τέλος, η Εταιρεία μας θεωρεί υποχρέωσή της να διαβεβαιώσει το επενδυτικό κοινό ότι ασκεί και θα εξακολουθήσει να ασκεί τις δραστηριότητές της με πλήρη διαφάνεια και μέσα στα πλαίσια που καθορίζουν οι νόμοι και να δηλώσει, για μιαν ακόμα φορά, ότι εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα