Υποχωρεί το γιέν έναντι του δολαρίου στην Ασία

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2004 07:57

ΥΠΟΧΩΡΕΙ το γιέν στην Ασία, περιορίζοντας τα κέρδη που σημείωσε μέσα στην εβδομάδα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, καθώς εικάζεται ότι η Bank of Japan προχώρησε στην πώληση του νομίσματος μετά την ισχυροποίησή του στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Ωστόσο το εθνικό νόμισμα της Ιαπωνίας όδευε προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία του άνοδο σε χρονικό διάστημα δύο ετών, καθώς υπήρχαν φήμες ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα περιόριζε την πώλησή του. Η Ιαπωνία δαπάνησε 10,5 τρισ. γιέν (97,9 δισ. δολ.) το πρώτο δίμηνο του 2004 μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου, με στόχο τη διατήρησή του σε σταθερά επίπεδα. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Sadakazu Tanigaki δήλωσε ότι η Ιαπωνία θα πουλήσει γιέν εάν το νόμισμα δεν μπορέσει να αντικατοπτρίσει τα βασικά οικονομικά δεδομένα.

Το γιέν υποχώρησε στα 107,23 έναντι του δολαρίου στις 12:45' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, έναντι 106,82 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, περιορίζοντας την εβδομαδιαία άνοδο του 3,3%. Το νόμισμα διαπραγματεύθηκε χθες στα 106,40 έναντι του δολαρίου, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα μέσα στον μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα