ΟΠΑΠ: Ανοίγει η διαδικασία απόκτησης Gaming Hall από ιδιώτες

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 12:02
UPD:12:05
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μετά την επιτυχή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση gaming hall από ιδιοκτήτες πρακτορείων, ο ΟΠΑΠ προχωρά στο επόμενο βήμα, ανοίγοντας τη διαδικασία και για ιδιώτες – συνεργάτες για τα εναπομείναντα από τα 16.500 VLTs που θα λειτουργήσουν σε 660 εξειδικευμένα καταστήματα Play ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη, πολλοί από τους 500 και πλέον ιδιοκτήτες πρακτορείων που υπέβαλαν μέχρι τα τέλη του 2014 τη σχετική αίτηση στον ΟΠΑΠ έχουν περάσει στο δεύτερο στάδιο της αξιολόγησης, ενώ οι ιδιώτες – συνεργάτες που θα μετέχουν στον δεύτερο κύκλο θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου προκειμένου και αυτοί στη συνέχεια να αξιολογηθούν από τον ΟΠΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν επίσης και όσοι ιδιοκτήτες πρακτορείων δεν μετείχαν στην αρχική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των Υπευθύνων Εκμετάλλευσης Gaming Halls από τον ΟΠΑΠ τελεί υπό την έγκριση της Ε.Ε.Ε.Π. και υπό την αίρεση της υπογραφής της σχετικής Σύμβασης Πρακτορείας VLTs που θα ρυθμίζει τη σχέση μεταξύ της ΟΠΑΠ Α.Ε. και των επιλεγέντων Υπευθύνων Εκμετάλλευσης Gaming Halls.

Ο ΟΠΑΠ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, πως με τη νόμιμη λειτουργία των VLTs διαμορφώνει ένα νέο τοπίο με βάση τα διεθνή στάνταρ και τις «καλύτερες πρακτικές» που εφαρμόζονται με επιτυχία σε όλες τις χώρες του εξωτερικού.

Τα οφέλη εκτιμάται πως θα είναι πολλαπλά και για την ελληνική οικονομία και συγκεκριμένα: επιπλέον αυξημένα φορολογικά έσοδα από το χτύπημα στον παράνομο τζόγο, δημιουργία 5.500 νέων θέσεων εργασίας και τόνωση της τοπικής αγοράς real estate και του κατασκευαστικού κλάδου. Επίσης, το 30% των μεικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία συνεισφέροντας σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη στο κράτος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα