Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2004 10:10
UPD:10:16

ΜΕ ΑΝΟΔΟ άνοιξαν πριν από λίγο οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.421,8 μονάδες αυξημένος κατά 0,5%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.624,1 μονάδες με κέρδη 1,1% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.860,6 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,9%.

Θετικό αντίκτυπο στην επενδυτική ψυχολογία είχε η ανακοίνωση των πακιστανικών αρχών ότι έχουν περικυκλώσει τον Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, τον «υπαρχηγό» του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σε ορεινή περιοχή στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν. Στην περιοχή μαίνονται αυτή την ώρα σφοδρές συγκρούσεις, καθώς οι πακιστανικές δυνάμεις συναντούν ισχυρή αντίσταση.

Ωστόσο, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, και ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι είναι ασφαλείς στο Αφγανιστάν. «Όλες οι πληροφορίες για δήθεν περικύκλωση του αλ Ζαουάχρι στο Πακιστάν είναι ψευδείς και αποτελούν προπαγάνδα των Αμερικανών και των Πακιστανών για να πλήξουν το ηθικό των Ταλιμπάν», πρόσθεσε.

Οι πληροφορίες ότι οι πακιστανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τον Ζαουάχρι συνέβαλαν στη βελτίωση του κλίματος στη Wall Street προς το τέλος των χθεσινών συναλλαγών, όταν οι συνεδριάσεις στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η γερμανική Karstadtquelle ανακοίνωσε μείωση της κερδοφορίας της μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές για τη χρήση 2003, ενώ τα κέρδη του Euronext αυξήθηκαν στην περυσινή χρήση κταά 27,8% φθάνοντας τα 211,8 εκατ. ευρώ.

Eξάλλου, η Deutsche Bank αναθεώρησε προς τα πάνω την επενδυτική της σύσταση για τη μετοχή της ΒΜW σε «διακράτηση» από «αγορά» με αποτέλεσμα ο τίτλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να ενισχύεται κατά 0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα