Ανακάμπτει το ευρώ

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 13:45
UPD:13:46
SHUTTERSTOCK

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, λαμβάνοντας ώθηση από τις νέες πληροφορίες που διαρρέονται περί νέας παρέμβασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας στην αγορά συναλλάγματος.

Ειδικότερα, στις 13:39, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,31% στα 1,1274 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμη και στα 1,1346 δολάρια.

Χθες, το ευρώ υποχώρησε έως και τα 1,1098 δολάρια, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2003.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ζαν Πιερ Νταντίν, αντιπρόεδρος της ελβετικής κεντρικής τράπεζας (SNB), δηλωσε ότι η SNB είναι έτοιμη να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος για να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της, μετά την κατάργηση της ελάχιστης ισοτιμίας των 1,20 φράγκων ανά ευρώ πριν από 12 ημέρες.

Σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα «TagesAnzeiger», ο Νταντίν δήλωσε ότι «θα πάρει κάποιο χρόνο για να ισορροπήσουν οι αγορές συναλλάγματος», αλλά αρνήθηκε να αναφέρει ακριβή επίπεδα, σημειώνοντας ότι «η κεντρική τράπεζα δεν παρακολουθεί μόνο την ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ αλλά και την αντίστοιχη με το δολάριο».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει μία νέα συναλλαγματική στρατηγική, ο Νταντίν δήλωσε ότι η πολιτική της σύνδεσης της δανέζικης κορώνας με το ευρώ δεν θα ήταν κατάλληλη για την Ελβετία. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το σύστημα της Σιγκαπούρης, το οποίο «επιτρέπει το δολάριο της χώρας να ανατιμάται ή να υποτιμάται έναντι των νομισμάτων των κύριων εμπορικών εταίρων της μέσα σ' ένα μη ανακοινωμένο εύρος διακύμανσης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα