Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2004 13:55

ΠΤΩΤΙΚΟ προμηνύεται το άνοιγμα της Wall Street εξαιτίας των φόβων για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις μετά τη δολοφονία του ιδρυτή και πνευματικού ηγέτη της Χαμάς, Σεΐχη Αχμεντ Γιασίν, από τους Ισραηλινούς.

Στις 13:26 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχωρούσαν κατά 72 και 14,5 μονάδες αντιστοίχως.

Ο Dow Jones έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα με πτώση 0,5%, ο S&P 500 με απώλειες 0,97% και ο Nasdaq μειωμένος κατά 2,2%.

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία λόγω και της πολιτικής αστάθειας στην Ταϊβάν, ενώ έντονα πτωτικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τις τελευταίες εννέα εβδομάδες οι μεγαλύτεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street παρουσιάζουν έντονη νευρικότητα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/22/889174.htm .

Την Τετάρτη το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ την Πέμπτη ο διοικητής της Fed ¶λαν Γκρίνσπαν θα μιλήσει στο Γουόρεντον με θέμα «Περιφερειακή αντίληψη σε παγκοσμιοποιούμενη οικονομία», σε συνέδριο της ομοσπονδιακής τράπεζα του Κάνσας.

Την ίδια ημέρα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων ακινήτων, για την απασχόληση (εβδομαδιαία στοιχεία) και για την ανάπτυξη της οικονομίας στο δ' τρίμηνο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα