Ράλι δια χειρός… Ντράγκι στη Wall Street

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 23:28
UPD:23:28
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Την ευρωπαϊκή ευφορία υιοθέτησαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αποτυπώντας τον ενθουσιασμό των Ευρωπαίων επενδυτών μετά την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
 
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,48% στις 17.522,82 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,78% στις 4.750,40 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη 1,53% στις 2.063,15 μονάδες.
 
Νωρίτερα, σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ανακοίνωσε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), το οποίο θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2015. Οι αγορές θα γίνονται για τα ομόλογα που διαθέτουν επενδυτική αξιολόγηση (investment grade), ενώ για εκείνα που δεν διαθέτουν (όπως τα ελληνικά) θα ισχύσουν πρόσθετα κριτήρια επιλεξιμότητας.
 
Στο ταμπλό, η EBay σημείωσε κέρδη 6,4%, μετά την ανακοίνωση ότι σκοπεύει να περικόψει περίπου 2.400 θέσεις εργασίας ή το 7% του εργατικού της δυναμικού το τρέχον τρίμηνο, με σκοπό να απλουστεύσει την οργανωτική της δομή.
 
Η City National  ενισχύθηκε κατά 19%,μετά την ανακοίνωση ότι η Royal Bank of Canada συμφώνησε να εξαγοράσει την τράπεζα του Λος Άντζελες έναντι του ποσού των 5,4 δισ. δολαρίων. Η είδηση αυτή προκάλεσε την άνοδο και άλλων περιφερειακών τραπεζών, με την Regions Financial, την Hudson City Bancorp και την M&T Bank να κλείνουν με κέρδη άνω του 4,5%. 
 
Τέλος, η Avon Products έκλεισε στο +17%, μετά το δημοσίευμα του dealReporter ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την TPG για το ενδεχόμενο συγχώνευσης ή εξαγοράς της. 


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα