Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2004 14:54
UPD:16:41

Τάσεις ανάκαμψης αναμένεται να εμφανίσουν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά τη σημαντική χθεσινή πτώση. Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συμβάλλουν ορισμένα ενθαρρυντικά νέα από το χώρο των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών Advanced Micro Devices ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση της ζήτησης των προϊόντων της στο δεύτερο εξάμηνο, ενώ οι ζημίες της PalmOne ήταν μικρότερες του αναμενόμενου.

Επιπλέον, αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των αναλυτών σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο. Τα αποτελέσματα της παραπάνω εταιρείας θα ανακοινωθούν αργότερα.

Στις 14:32 οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq ενισχύονταν κατά 40 και 7,5 μονάδες αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης αυτή την ώρα επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχονται οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού. Πτώση σημειώνει και το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι το επενδυτικό κλίμα παραμένει ευμετάβλητο εξαιτίας της αναζωπύρωσης των γεωπολιτικών κινδύνων, ιδίως μετά τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς από τις ισραηλινές δυνάμεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα