Swisscom AG : Υπερδιπλάσια κέρδη το 2003

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2004 10:10

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ σχεδόν κέρδη εμφάνισε το 2003 η κυρίαρχος εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ελβετίας, Swisscom AG, καθώς τα σταθερά έσοδα από τον τομέα κινητής τηλεφωνίας αντιστάθμισαν τη μείωση της ζήτησης για κλασσικές συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναρριχήθηκαν στο 1,57 δισ. ελβετικά φράγκα (1,25 δισ. δολ.) από 824 εκατ. ελβετικά φράγκα που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα έσοδα εμφάνισαν ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στα 14,5 δισ. ελβετικά φράγκα. Η εταιρεία προβλέπει ότι τα κέρδη της το 2004 θα είναι περίπου 4,3 δισ. ελβετικά φράγκα και οι πωλήσεις της περίπου 10 δισ. ελβετικά φράγκα.

«Η Swisscom κατάφερε να εμφανίσει θετικά αποτελέσματα πέρυσι», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το μέρισμα που θα διανείμει για τη χρήση του 2003 είναι αυξημένο στα 13 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή από 12 ελβετικά φράγκα που ήταν τη χρήση του 2002. Σημειώνεται ότι η Swisscom σχεδιάζει να προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών αξίας 1,14 δισ. ελβετικών φράγκων.

Ο επικεφαλής της, Jens Alder, μειώνει κατά 650 τις θέσεις εργασίας φέτος, καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά κινητής τηλεφωνίας πιέζει τις τιμές και τα έσοδα από τις κλασσικές τηλεφωνικές κλήσεις. Η εταιρεία κατέχει σήμερα το 70% της αγοράς των τηλεπικοινωνιών της χώρας και τα 2/3 της εσωτερικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την πώληση του τμήματός της Debitel AG στη Γερμανία, το οποίο απέκτησε το 1999.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα