Πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Φήμες για μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2004 12:51
UPD:15:14

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται σήμερα το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι φήμες για ενδεχόμενη μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων.

Σε συνέντευξή στη γερμανική “Handelsblatt”, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, δήλωσε ότι η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα ενδέχεται να επαναξιολογήσει την εκτίμησή της για τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης, εάν δεν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ισχυροποίηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και της εσωτερικής ζήτησης.

Επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της καταναλωτικής ζήτησης εμφανίστηκαν στις αρχές του μήνα και ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Οτμαρ Ισινγκ καθώς και ο διοικητής της Μπούντεσμπανκ και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Ερνστ Βέλτεκε.

Στην υποχώρηση του ευρώ, σύμφωνα με τoυς αναλυτές της Alpha Bank, συμβάλλει και η χθεσινή ανακοίνωση ότι οι συνολικές εκροές κεφαλαίων από την Ευρωζώνη προς τις ΗΠΑ (άμεσες επενδύσεις, επενδύσεις χαρτοφυλακίου) διαμορφώθηκαν τον Ιανουάριο στα 30 δισ. δολ. από 13 δισ. δολ. το Δεκέμβριο.

Η περαιτέρω ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ενιαίου νομίσματος περιορίζεται από τους φόβους για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 12:39 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2278 δολάρια έναντι 1,2326 δολαρίων στις 23:00 χθες. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,2276 δολάρια ανά ευρώ.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, οι οποίες εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 1,5% το Φεβρουάριο έναντι μείωσης 2,3% τον Ιανουάριο.

Στις 17:00 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών για το μήνα Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα