ΥΕΝ: Υπογραφή συμφωνίας με το Γαλλικό Νηογνώμονα

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2004 17:21

Υπεγράφη σήμερα από τον Αρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Δελημιχάλη Χρήστο και εκπροσώπους του Γαλλικού Νηογνώμονα (Bureau Veritas) διμερής συμφωνία με την οποία επεκτείνεται η εξουσιοδότηση προς τον εν λόγω Οργανισμό για την επιθεώρηση και πιστοποίηση της τεχνικής καταλληλότητας των Ελληνικών πλοίων σύμφωνα με τις Διεθνείς Συμβάσεις και την Ελληνική Νομοθεσία και στα Φ/Γ άνω των 500 κοχ. που εκτελούν πλόες εσωτερικού καθώς και σε όλα Ε/Γ πλοία ανεξαρτήτως μεγέθους, τύπου και κατηγορίας πλόων.

Στόχος της ανωτέρω συμφωνίας η οποία συνάπτεται σε εφαρμογή του Π.Δ. 345/2003, είναι η διευκόλυνση του ελληνικού πλοίου σε θέματα κατασκευαστικής καταλληλότητας, ασφάλειας ναυσιπλοΐας, πρόληψης ρύπανσης του θαλασσίου περιβάλλοντος, καθώς και η πιστοποίηση των επιπέδων ασφάλειάς του έναντι έκνομων–τρομοκρατικών ενεργειών.

Αντίστοιχες διμερείς συμφωνίες έχουν ήδη υπογραφεί με τον Αγγλικό, τον Ελληνικό, τον Νορβηγικό, το Γερμανικό, τον Αμερικάνικο και τον Ιαπωνικό Νηογνώμονα, ενώ ανάλογες συμφωνίες αναμένεται να υπογραφούν σύντομα και με τους υπόλοιπους δύο αναγνωρισμένους Νηογνώμονες (Ιταλικό και Κορεάτικο).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα